Microblading 3D ögonbryn

Johanna Sporrong

Aukt. Hudterapeut

Microblading 3D ögonbrynMicroblading, även kallat 3D mikrobladsteknik, är en relativt ny, manuell metod utav kosmetisk tatuering. Det är den hetaste kvalificeringen för permanenta makeup-tekniker. Microblading utförs genom användning av ett manuellt specialistverktyg som hanterar disponibla mikroblad. Det anses vara semi-permanent, i jämförelse med den traditionella hårstrykningsmetoden. Det görs genom användning av ett ytterst tunt blad för insättning av pigment i överhuden. Eftersom vi sätter färgen närmre ytan framstår linjerna som klarare och skarpare, ungefär som 3D tatuering fast rikare i detalj. Det finns inget ”spill” under huden som när man använder tatueringsmaskiner för permanent makeup. Det görs istället med 7-18 små nålar som sammansatts till ett tunnt blad för att implementera färg i epidermis.


Microblading-metoden är idealisk för alla som vill förbättra looken på sina ögonbryn ytterligare. Resultatet är naturliga hårliknande linjer som framhävs oavsett den redan tillgängliga hårmängden. Personer som lider av håravfall, trikotillomani, alopecia areata eller andra tillstånd som orsakar håravfall kan ha stor nytta av Microblading, likväl som andra personer som helt enkelt inte är nöjda med sina ögonbryn.


Pigmenten som används i denna metod har utformats för att matcha dina naturliga ögonbryns färg och, om ögonbrynen fortfarande finns kvar, helt och hållet smälta in i dem. Resultatet är naturliga, felfria och fylliga. Till en början framstår ögonbrynen som mörkare, men bleknar markant under en tvåveckorsperiod. Det är absolut nödvändigt att göra ett återbesök 4-6 veckor efter första besöket.


Resultaten kan vara allt från 1 till 2 år, beroende på de olika faktorerna som påverkar proceduren.


Inför varje ny behandling görs alltid en konsultation där vi tillsammans noga går igenom dina förutsättningar. Vi väljer form och färg samt plockar/vaxar brynen ifall det behövs. Vi kan även färga brynen om önskemål finns.


Konsultationen kostar 400 kr. Denna summa dras sedan av vid betalning av själva behandlingen. I priset ingår även återbesöket som ska vara 4-6 veckor efter första behandlingen

Kontraindikationer:


  • Gravid/amning
  • Blodförtunnande läkemedel
  • Omega 3 och E-vitamin
  • Blodsmittande sjukdom
  • Blödarsjuka
  • Keloidärrbildning


Undvik solning, alkohol och koffein innan behandlingen.

Vi följer Läkemedelsverkets och Socialstyrelsens föreskrifter om tatueringsfärger (förordning 2012:503).


Pigmenten är tillverkade i Tyskland på Wilde Cosmetics och är godkända enligt Svensk lagstiftning samt kontrollerade av Läkemedelsverket. Pigmenten har klassificeringen Biological Safety och innehåller ej arsenik, barium, bly eller tungmetaller.

Copyright @ All Rights Reserved