Diatermi / Epilering

Diatermi / Epilering


En mycket effektiv behandling för permanent hårborttagning.

Bli kvitt din generande hårväxt för gott.Med kortvågig, högfrekvent växelström, så kallad Diatermi, kan generande hårväxt definitivt tas bort. Diatermibehandling (elektrisk epilation) är den enda definitiva metoden att avlägsna generande hårväxt var den än sitter. Diatermi fungerar på alla sorters hår och hudtyper.


Med hjälp av en tunn nål går man ner i hårfollikeln ner till hårlöken, där ström släpps på. En förbränning av hårlöken sker och hårstrået lossnar, som man sedan lyfter ur det med en pincett. Hårlöken förstörs inte av endast en behandling. Behandlingen upprepas, intervallerna mellan behandlingarna blir längre och längre, stråna tunnare och finare tills det till slut upphör att växa tillbakshelt.


Effektiviteten av behandlingen är individuell. Detta beror på orsaken till hårväxten, sin egen hårväxt, och hårets återväxt. Effektiviteten av behandlingen är mycket beroende av att hålla de intervaller som rekommenderas för behandlingen. Därför är det svårt att uppskatta hur lång tid behandligen kommer att  ta. Det enda som går att lovas är att slutresultatet är att man slipper sina besvär.


Innan första behandlingstillfälle bokas alltid en kostnadsfri konsultation. Alternativet är att din hudterapeut och du samtalar med varandra över telefon. Detta för att du ska få så mycket information du behöver och inte lämnas med några funderingar.


Efter en behandling kan man vara lite svullen, speciellt på känsliga områden som överläppen. Det är mycket viktigt att inte vistas i solen efter en behandling. I ca en vecka efter skyddar du området med spf 50. detta för att förhindra pigmentering. Ett kylbalsam bör användas hela behandlingstiden. Din hudterapeut rekommenderar vilka produkter som passar dig. Medans en behanding pågår får man inte depilera, d.v.s. vaxa eller dra ut med pinsett. När man drar ut ett strå sätts blodcirkulationen igång och hårstråets rot får näring och återfår sin kraft. Detta förstör hela behandlingen.


Om man vill går det att köpa en bedövningskräm receptfritt på apoteket som läggs på det område som ska behandlas. Smärtuuplevelsen är individuell. Vissa behöver ingen bedövningskräm medans vissa uplever smärta mer. Detta är valfritt.