Koppning

Koppning

Vad är koppning?


I över 4000 år har koppning använts inom traditionell kinesisk medicin. Även i flera andra kulturer har det använts som ett alternativmedicinskt behandlingssätt inom folkmedicin. Med vakuum som man skapar med kopporna lyfts hud och bindväv upp. Detta ger ett undertryck som främjar lymf- och blodcirkulationen. Detta har även en stor effekt på lymfsystemet. Kroppen förbättras om tillförlsen av blod ökar, förutsättningarna för kroppen att läka sig själv förbättras och hjälper lymfsystemet att göra sig av med mycket större mängd slaggprodukter.


Ju äldre man blir desto sämre blir blodsirkulationen. Blod transporterar syre, syre behövs för att huden ska hålla sig frisk och förnya sig. Koppning är därför en fantastisk behandling för kropp,själ och hud.

Fördelar med koppning:


Huden får mer liv och lyster

Bra för immunförsvaret

Frigör oxytocin (lugn-och-ro-hormon)

Dränage för påsar under ögonen

Fastare hud

Spända käkar

Spänningshuvudvärk

Effektiv mot rynkor

Ödemreducerande

Effektivt mot celluliter

Blodcirkulationen ökar och syretillförlseln

Tre gånger effektivare än massage.

Koppning i ansiktet


Med koppning i ansiktet får du genast ett ansiktslyft. Blodcirkulationen sätts igång och slaggprodukter slussas bort. En fantastisk behandling för ditt ansikte som också känns väldigt skönt.

Koppningsmassage


Denna immunförstärkande bindvävsmassage är tre gånger så effektivare än massage. Här kommer vi verkligen ner på djupet. Vanlig massage förutsätter tryck på muskulaturen och beröring. Med koppningsmassage arbetar man istället med ett undertryck där muskelmassan och bindväven sugs upp.

Kontraindikationer:


Maligna tumörer

Feber

Trombos

Hjärtsvikt

Astma

Lågt blodtryck

Behandlad cancer

Kroniska infektioner